Kurser 2018

Lydnad- och brukslydnadskurs för Emelie Söderberg 5-6 Maj 2018

Finns en plats kvar en dag!

Nu finns det chans att boka kurs för Emelie
1000 kr/ dag /ekipage
ca 7 / dag
Bokning sker till malungs_bk@hotmail.com och du anger vilken/vilka dagar du vill gå, anmälan är bindande. Vid frågor kontakta Malin Johansson 072-3298931

Emelie anpassar träningen individuellt och den mesta träningen sker var och en för sig så alla med tävlingsambitioner är välkomna att anmäla.

mer om Emelie www.bruksviljan.com

Emelie Söderberg heter jag och bor utanför Edsbyn, tillsammans med min sambo Micke, vår dotter Nora, vår son Arvid och våra hundar. Jag är utbildad SBK instruktör och sedan april 2011 driver jag egna företaget Bruksviljans hundtjänst, där jag erbjuder lite olika sorters hundkurser samt privatlektioner utifrån ekipagets behov. Har även uppfödning av rasen Malinois och har hittills haft 2 stycken kullar.. För övrigt går min fritid till familjen, hundarna och hundträning.

Jag är en lycklig matte till två härliga Malinois tikar, Segervittring Bita och Bruksviljans Arga.

Bita är född i oktober 2007 och vi tävlar idag i elitlydnad, elitspår, elitsök och elitskydd. Vi har deltagit på Bruks SM 2010 (sök), 2013 (sök), 2014 (skydd) samt kvalat in till SM 2015 (skydd) men som inte blev av att starta då jag hamnade på BB istället :).

Arga är dotter till Bita och är född i september 2011. Vi är idag uppflyttad till elitspår, har cert i elitsök, uppflyttad till högreskydd samt 1:a pris lydnadsklass 2.

Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar men fastnade för hundsport vid 10 års ålder då jag följde med min syster och familjens Golden Retriever på hundkurs, sedan dess har jag varit fast :).

Innan mina Mallar hade jag en boxer (min första egna hund, född 04) som jag tävlade med i lydnad och spår. Tyvärr fick jag ta bort henne alldeles för tidigt pga av kraftig spondylos, men vi hade en härlig tid tillsammans och hon lärde mig massor.

Det som fascinerar mig mest när det gäller hundträning är att alla hundar är individer och bör även därför tränas olika för att nå de mål man vill. Som instruktör gäller det att vara flexibel och det är en härlig utmaning och fantastisk syn när förare och hund förstår varandra och träningen går framåt.

Det jag tycker är viktigt när det gäller hundträning är att vara tydlig, konsekvent och våga släppa loss och ha roligt tillsammans med sin hund. / Emelie Söderberg

 Emelie

Nosework , nybörjare och fortsättningskurs

Nivån för nybörjare är uppdelad på två kurser. I del 1 lär vi in doften eukalyptus i behållarsök och inomhussök, I del 2 går vi vidare till fordon och utomhussök.
Redan från början tänker vi tävling när vi tränar, men kursen är också för er som inte tänker er att tävla. Upplägget går lika bra för aktivering.
4 gånger med ca 3 tim per tillfälle.
Förslag på datum: kväll 26/12, förmiddag 27/12, sedan en dag per vecka i två veckor.
SNWK-certifierad instruktör: Carina Berglund

Kostnad 800 kr/ kurs + giltigt medlemsskap i klubben

Kontakta Rita Ohlson 070-3663131